Wat zijn de voordelen van Qigong?

Qigong Alkmaar

Qigong klinkt een beetje magisch als je het uitspreekt. Stiekem is dat het ook, want Qigong heeft heel veel voordelen. Volgens Qigong Alkmaar werkt deze Chinese leer heilzaam voor lichaam en geest. Het wordt al een tijdje ook in Nederland beoefend. Echter is het al 1400 jaar oud en het komt bij de Taoïsten vandaan. Hieronder lees je meer over wat het nu eigenlijk is en wat de voordelen ervan zijn. 

Wat is Qigong?

In China zie je oudere mensen vaak in groepen op straat staan. Met elkaar doen ze allerlei oefeningen. Het is vast en zeker Qigong wat ze aan het doen zijn. Vaak doen ze oefeningen waarin ademhaling, kracht, elegantie en concentratie worden gecombineerd. Een aantal precieze bewegingen voer je herhaaldelijk uit. Doordat je ook heel bewust ademhaalt heeft Qigong vele gezondheidsvoordelen. Ze zeggen dat de Chinezen veel langer leven door regelmatig de leer te beoefenen. 

De heilzame voordelen 

Nu wil je vast weten wat dan die voordelen zijn? Hieronder hebben we vijf voordelen voor je uiteengezet, waardoor je zeker enthousiast wordt om het ook te beoefenen. 

#1 Het vermindert stress

Qigong verscherpt zowel je lichaam als je geest. Dat komt doordat je de bewegingen en ademhaling uitvoert met traagheid. De oefeningen werken dus heerlijk ontspannend. Je komt dus beter in je lijf en meer uit je hoofd. Je zal na verloop van tijd merken dat je rustiger bent en minder snel gestrest raakt. Qigong werkt door in meerdere facetten van je leven.

#2 Je slaapt er beter door 

Omdat je beter ademhaalt werkt dit ook door in je slaap. Je hebt meer zuurstof in je lijf en hersenen en daardoor zal je ook dieper slapen. Dit heeft tot gevolg dat je uitgerust wakker wordt. Hoe lekker is dat?

#3 Meer energie

Chinezen werken met hun geneeswijzen op energie en meridianen. Hetzelfde geldt voor hun fysieke manier van bewegen. De trage en vloeiende bewegingen zetten de energiebanen in je lijf helemaal open. Dit vergroot je energielevel. Je kan niet alleen beter de nacht aan, maar ook zeker het dagelijks leven. 

#4 Beter omgaan met je emoties

Qigong vergroot ook je vermogen om te concentreren. Het zorgt dat je overal beter je aandacht bij hebt. Deze twee eigenschappen heb je nodig om je emoties beter onder controle te houden. Je ervaart meer vrede en rust, zonder dat je de hele dag op de automatische piloot staat. Het helpt je dus ook de aandacht te leggen bij de dingen die ertoe doen. 

#5 Leven in het hier en nu  

De oefeningen van de Qigong leer helpen je ook om te verbinden met het heden. Het verleden en de toekomst doen er veel minder toe. Dit zorgt voor een blije en optimistische levenshouding. Dit straal je ook weer uit naar anderen. Qigong heeft dus echt een magisch effect op jezelf en je omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *